#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

 

Нощ на домашния хляб

Излизаш от магазина с цял, връщаш се с половин и баба ти те очаква с огромна усмивка, защото знае, че си похапнал. Ех, хубави времена бяха. Но и днес не е зле. Японската инженерна мисъл роди машината за домашен хляб преди повече от 2 десетилетия, с която вече можеш да постигнеш насъщния без да си цапаш ръцете.

През Средновековието пекарите са били влиятелна прослойка във Франция.Поради оскъдност, хлябът се е ползвал като валута. Хлебарите често са приемали функциите на банкери, предлагайки хляб на кредит. Ото Фридрих Роведер, американски изобретател, създава първата комерсиална машина за рязане на хляб. Иновацията увеличава драстично консумацията му поради лекотата, с коята вече можеш да се захванеш с още една филийка.

Докато сме още на темата, нарязаният хляб е бил забранен в Щатите през 1943 г. с идеята да се ограничат допълнителните ресурси, нужни за подготовката му. Забраната трае едва два месеца. Вестник Ню Йорк Таймс приветства обратно нарязания хляб със заглавието „Нарязан хляб пак по щандовете. Пръстите на домакините отново в безопасност.“

Privacy Policy