#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

 

Нощта на телевизията

За повечето хора у нас, всяка вечер е нощ на телевизията. Няма спор по въпроса – мърдащите картинки са по-интересни от статичните. И въпреки че приключенията на Алехандро и шестте му сестри не са най-вълнуващото нещо на света, телевизията продължава да бъде любима форма на развлечение и основен източник на информация за милиони хора. Затова независимо дали му обръщаш внимание или не, ето няколко интересни факта за малкия екран.  

През 1958 година папа Пий XII провъзгласява св. Клара за покровитетел на телевизията. Според легендата, с помощта на Божията промисъл, Клара е виждала честването на литургията на стената на килията си, когато е била прекалено болна, за да присъства.
Първото събитие излъчено по телевизията в България е манифестацията по случай Октомврийската революция през 1959 година. Да живее международното положение! 
А през 1961 се появява и нашия любим приятел - дистанционното, което ни позволява, без да местим себе си от дивана, да преместим канала, който не ни вълнува. Е вече наистина, да живее дистанционното!

Privacy Policy