#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

 

„Не купувай нищо“ нощ

Отново дойде времето да отметнеш от календара поредния празник, натресен ни от нашите приятели зад океана – прословутия Черен петък, известен още като ден на траур за твоя портфейл. Промоции, отстъпки и оферти те дебнат отвсякъде, а пък началото на месеца бе толкова отдавна... Ако си от тези, които знаят номера на кредитната си карта наизуст, празник с името „не купувай нищо“ надали ще те заинтригува. Ако пък си решен да не участваш в поредния капиталистически водевил, гордо захвърли пластиката, пусни си братя Аргирови и помечтай за доброто старо време.
Празникът „не купувай нищо“ намира началото си в Канада през 1992 г. като с времето се превръща в символ на протеста срещу прекомерното консуматорство и лудостта свързана с Черния петък.
Ако се чудиш как да ознаменуваш този ден по-достойно, ето една идея от Австралия, където се организират така наречените „zombie walks“ или с други думи, хората се събират на големи групи и се шляят безцелно из магазините, разбира се без да си купят нищо.
И накрая ще завършим с една прословута фраза в духа на празника. През 1991 г. тогавашният премиер на България Димитър Попов, възкликва „ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ!“
А ако все още не сме те убедили, може да изгледаш това видео и да видиш бърза трансформация: човек в животно! ЛИНК.

Privacy Policy