#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на нинджите

Не са един или двама хората, които като малки са се опитвали да събудят спящата нинджа в себе си. За повечето, усилията са се свеждали до няколко неумели „хватки“ на ден, плюс може би гледане на Костенурките Нинджа. По-сериозните обаче знаят, че само нинджа може да убие нинджа. В случаите с бели нинджи обаче, майките им знаят, че с правилния перилен препарат всяка бяла нинджа може да бъде върната към живот. Шегата настрана, обаче традициите на нинджите са преплетени в мистерия и не всичко, което виждаме на големия или малкия екран за тях е истина.

Можем да започнем с факта, че наименованието нинджа не е исторически коректно. Японският термин за невидимите войни е шиноби, докато названието нинджа е останало, тъй като, познахте, е било по-лесно за произнасяне от „западняците“.

Със сигурност знаем, че нинджите намират началото си в Япония. Тяхната основна функция обаче не е била стелт убийства, каквито виждаме в повечето филми, а събиране и търгуване с информация. 

Основният похват на нинджите е способността им да остават незабележими. За целта обаче, не са ползвали черните костюми, които виждаме постоянно в киното. Истинските нинджи са избирали скромни фермерски или монашески одежди, за да се смесват по-добре с обстановката.                  

 

Privacy Policy