#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на кленовия сироп

Къде се крие магията на палачинките? Някои биха казали, че тайната е в сместа и правилните пропорции, други ще кажат, че всичко се върти около това какво ще сложиш отгоре. Oпциите са наистина безброй, една от тях дори си има собствен празник днес, а именно кленовият сироп. Приятелите ни отвъд океана са ползвали кехлибарения сироп като подсладител още от времето на Гражданската война, докато по нашите земи той е отскоро известен като добър съюзник в борбата с килограмите. Ето още няколко факта, които драстично ще разширят кленовия ти взор.

 Сиропът се получава от сока на захарния клен, дърво растящо само в Северна Америка. Неслучайно около 80% от кленовия сироп в света идва от Канада. Добавката е толкова популярна, че през 1975 г. е основан международният институт за кленов сироп, с основна цел „да се промотира и запази кленовият сироп и произтичащите от него продукти.

 Органичният кленов сироп е напълно свободен от мазнини и диетичнен заместител на захарта. Учени са открили в него над 20 антиоксидантни съединения, правещи го идеалното средство за пречистване на организма и поддържане на добра форма. Питай Бионсе, ако не ни вярвш.

 За финал, едно бързо коктейлче с кленов сироп:

Vincent Black

2 части Абсолют водка

1 част бренди

 1 част кленов сироп

Privacy Policy