#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на бекона

Как да направиш нещо по-вкусно? Просто е, увий го в бекон. Парченцата бекон са магическия прашец на храната. Тази салата не ти харесва? Нямаш грижи, добавяш малко „прашец“ и вече имаш апетитно основно. Нека не се лъжем, веднъж сложиш ли бекон в салатата ти, храненето се превръща в играта „намери бекона в марулата“. Единственият недостатък на бекона е свиването – пълниш тигана, а накрая получаваш нещо с размера на пощенска марка. Единственото решение? Още бекон! Ето още няколко интересни факти за бекона:

Тайната на бекона е начинът, по който той стимулира вкусовите ни рецептори. Специфичният метод за обработка го прави идеалната умами бомба. Сега логичният въпрос, какво е умами? Умами е шестото основно вкусово усещане (след сладко, солено, кисело, горчиво и люто), а беконът съдържа шест негови разновидности. На японски умами буквално означава „приятен вкус“.

Съществува официална църква на бекона, основна цел, на която е събиране на средства за благотворителност, както и борба с дискриминацията срещу атеистите.

През Втората световна война, американските домакини били насърчавани да даряват остатъците си от мазнина, които се получават при приготвянето на бекон. Тя била ползвана за направата на глицерин, основна съставка за барут, бомби и т.н. Долу можеш да видиш едно от пропагандните анимации по темата - ЛИНК.

Privacy Policy