#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на захарния памук

Ако си направиш класация с нещата, които те връщат към детството, сигурни сме че захарният памук ще бъде топ претендент. Магията да потопиш устни в карамелизиран облак от блаженство, по-голям от главата ти, си е направо еквивалентна на първокласен билет към доброто старо време. Също така, фактът, че идва на клечка (сети се за едно лошо нещо, което идва на клечка; не успя нали) и че оставя захар по веждите ти, е само бонус. И докато сме на тема бонуси, ето няколко бонус факти за историята на тази захарна феерия. 

Да започнем с факта, че един от двамата създатели на захарния памук, е бил зъболекар. Доктор Морисън, заедно със сладкарят Джон Уортън, създават първата машина за захарен памук през 1897 г. 

Захарният памук достига масите за пръв път през 1904 г. на световния панаир в Сейнт Люис, където двамата захарни тамплиери успели да продадат 68 000 опаковки за 25 цента всяка – немалка цена, ако вземеш предвид факта, че в сегашна деноминация сумата е еквивалентна на 6.25 долара.

Оказва се, че една клечка захарен памук съдържа по-малко захар отколкото кенче безалкохолно – по-точно цели 9 грама по-малко. На теб оставяме да си направиш изводите за днешната хранителна индустрия.

И ако тази вечер не успееш да си намериш едно облаче на клечка, наслади се на един истински захарен пърформанс артист като кликнеш ТУК.

Privacy Policy