#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на пътуването във времето

Дебатът за това какво би станало, ако убиеш дядо си като се върнеш назад във времето, според нас е напълно безсмислен. Да убиваш е лошо, точка. Сега по темата. Пътуването във времето символизира екзистенциалния стремеж на човек да промени жребия на живота. Доколко това е постижимо или разумно, са въпроси отвъд нашата компетенция. На този етап ентусиастите ще трябва да се задоволят с пътуване до друга часова зона. Сори. В крайна сметка, ако трябва да се поучиш от литературните прочити на машината на времето, то ще видиш, че дори и да ти се отдаде възможност да промениш историята, никога няма да постигнеш желания резултат. Пак сори.

Интересен факт е, че идеята за пътуване във времето, такова каквото си го представяме днес, е сравнително нова. Терминът е създаден от един от пионерите на научнофантастичния жанр – Хърбърт Уелс, който го ползва в романа си „Машина на времето“ от 1895 г.

На 28 юни, 2009 г. Стивън Хокинг, може би най-известният жив физик, организира парти за пътуващи във времето. Уловката била, че той обявил партито на следващия ден и добавил, че никой не е дошъл. Хитро, а?

Privacy Policy