#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на техното

За някои озадачаваща музика, която олицетворява деградацията на младежта („Да бабо ще намаля волумето“); за други ритъм, който докосва душата и издига съзнанието до непознати висини. И да, говорим за ефекта на музиката, а не за химико-хедонистичните ритуали, които за жалост много хора свързват с този жанр. Със сигурност, тази вечер ще има достатъчно места, където ще можеш да освободиш EDM звяра в теб, затова смело напред към едно незабравимо отбелязване на нощта на техното.

Първите наченки на това, което наричаме техно днес, са били комбинация от европейска синт музика и множество Афро-Американски стилове като: Чикаго хаус, електро, фънк, електрик джаз и др.

Учудващо е, че вече емблематичният синтезатор Roland TB-303, с който е създаден оригиналният асид звук, седящ в основата на техно жанра, е бил замислен с идеята да дава бас за начинаещи китаристи.

А пък ако искате да се насладите на пионерите на този жанр, хората които търсите са Дерек Мей, Хуан Аткинс и Кевин Саундерсън, останали в историята като тройката от Белвил – колективът от Детройт, поставил началото на всичко.

Privacy Policy