#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на ръкописа

Отиваш до магазина около празниците. Посреща те надпис, на който с дебел маркер е изписано: „На прасе до 05.01.“ Няма място за упрек, поводът е железен, почеркът – също.

Излизаш от блока. На входа в празничен червен курсив четеш: „Коледно тържество. Да се почерпим за идващите празници на 28 декември пред входа. Такса мезе – 5 лв.“ Става ти мило.

Какво е общото между тези сгряващи сърцето случки? Отговорът, както може би вече прочете в заглавието, е ръкописът. Тази за жалост изчезваща форма на изказ има неподозирана сила, ако се използва правилно. От криптирани текстове (например рецепта от доктор) през добре оформена картичка или любовно писмо, ръкописът със сигурност говори много за характерът на човек. Или поне така твърдят графолозите, занимаващи се с анализ и тълкуване на почерзи. Науката все още не е потвърдила валидността на графологията, но все пак идеята е интересна. Затова, ако се чудиш какво да правиш тази вечер, напиши нещо хубаво на близък или пък непознат докато се наслаждаваш на извънземната японска калиграфия

 

 

Privacy Policy