#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на изкуството

В нощта на изкуството ще ти разкажем за една история без край, която и до днес продължава да радва с многото си щастливи завършеци. Всичко започва преди повече от 30 години, когато колаборацията ни с Анди Уорхол преосмисля идентичността на вече легендарната ни бутилка.

Оттогава разкриваме страстта си към изкуството чрез редица инициативи. Учредихме Absolut Art Award през 2009 година, като начин да отдадем почит на най-вълнуващите визионери на нашето време в мисията им да стимулират общественото въображение. Absolut Art Bar е друго начинание, целящо да изтъкне симбиозата между изкуствата и света на забавлението. 

Всяка година пишем следващата страница в изкуството, като подкрепяме проекти, в чиято мисия вярваме искрено. „Нощ на музеите и галериите“ ни вдъхновява и ни кара да искаме всяка нощ да бъде изпълнена с изкуство. 

„Бяла Нощ“, „Дълга Нощ“, „Нощ на музеите“ и др. води началото си през 1997 г. в Берлин. От тогава досега много градове по целия свят посвещават „нощи“  на изкуството и културата.

За първи път „НОЩ“-та в България се случва в Пловдив през 2005 г. Вече 12 години фестивалът „НОЩ/Пловдив“ превръща всеки септември, града на тепетата, в отворена сцена за съвременно и традиционно изкуство, музика, пърформанс, театър, опера, изложби, представления и абсолютни партита. Знаем че сте били с нас  в „НОЩ-та на Пловдив“. 

Тази година, следващата Нощ предстои на 15, 16, 17 септември! 

А ако не ти се чака дотогава –  отиди през май на „Европейска Нощ на музеите”, в която големите музеи и галерии отварят врати за посетителите до малките часове. 

 

Privacy Policy