#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на пастата

За да сме сигурни, че говорим за едно и също, става въпрос за онова, на което му викахме спагети преди да станем модерни. Ще го кажем така – единствените хора, които не обичат паста, са тези, които трябва да я консумират на изискани събития. Ура, за обществените норми! Следващият път, когато пред теб има порция спагети, опитай се да я погледнеш с други очи. Пастата е нещо като идеалното гадже – успокоява те след тежка вечер, родителите и приятелите ти я обожават и най-важното, не струва много. Ето още няколко интересни факта, които можеш да прочетеш, докато въртиш някоя „спагета“ с вилицата:

Въпреки че е запомнена, като един от символите на италианската кухня, много историци смятат, че пастата, такава каквато я познаваме днес, е създадена в района на днешна Либия и е достигнала „ботуша“ чрез арабските завоевания в Сицилия, около 9 век сл. Хр. 

Ако си от хората, които не могат да си представят живота без паста, може би пастафарианството е точно за теб. Създадено през 2005 г. от физика Боби Хендерсън, това е псевдо-вероизповедание с главно божество, наречено Летящото спагетено чудовище, което има кюфтета вместо очи. Защо не?

Винаги има вариант и да не обичаш паста, затова ето една ИДЕЯ, в която не е нужно да я консумираш. 

Privacy Policy