#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на птиците

„Не се тревожи, всичко ще бъде наред...“ – това изтананикала малката птичка на Боб Марли в релаксиращата му ода Three little birds. Дедал създал криле, с които той и синът му да избягат от остров Крит. Първата истински популярна игра за смартфони - Angry Birds, се върти около... Сещате се накъде бием. Птиците винаги са имали специално място в хорските сърца, защото те имат нещо, за което ние трябва да се борим всекидневно – свобода, била тя буквална или метафорична. Въпреки че технологиите са премахнали повечето от ограниченията, тегнещи над нас от векове, крилатите ни приятелчета завинаги ще бъдат наш духовен образец. Ето още няколко интересни факти за птиците:

Освен че са най-едрите представители на птиците, щраусите са животните с най-големи очи. Никое друго животно, обитаващо сушата, няма очи по-големи от мозъка си. Щраусите са също така единствените птици, които се грижат и за яйцата на други женски.

Когато спят на групи, патиците, намиращи се на периметъра, стоят нащрек като спят само с едно затворено око. Докато другите сънуват мушици и червейчета, „пазачите“ позволяват само на половината от мозъка си да отпочине.

Птиците фламинго са моногамни – избраният партньор остава с тях завинаги.

Единствените птици, при които прозяването е заразно, са вълнистите папагали.

А сега е време за малко изкуство... с птици ТУК.

Privacy Policy