#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на радиото

Обявяваме радиото за мъртво постоянно, а то днес е по-живо отвсякога. Винаги, обаче, е представлявало едно за хората като мен: възможност да си честен. Там, пред микрофона, независимо дали коментираш новина, пускаш песен или си в роля и въртиш и сучеш поредния импровизационен скеч, имаш шанса да си искрен и честен. 

И нямаш време - хората сменят станциите в колата или онлайн много, много бързо. Добре е да се внимава и да се подхожда чисто всеки път с това твое малко Urbi et Orbi. Но пък, когато разбереш, че някой те слуша редовно от Япония, няма как да не ти стане приятно. Харесва ми, магия е, и затова може би все още го работя след толкова години. А и самото то е празник, разбира се - на свободата на информиране и изразяване.

Ако трябва да препоръчам три филма, празнуващи радиото, това са Pump Up The Volume, Radio Days, Talk Radio и дори The Fisher King.  

 

От Илиян Ружин (журналист, фотограф и музикален редактор на БНР)

П.П. И като за финал на нашия Absolut Nights календар, Илиян ни почерпи с няколко тематични парчета, а ние ви пожелаваме да продължавате да търсите във всяка една нощ – повод за празник.

One last nights

Last night on earth

Last Night (a DJ Saved my Life)• Last Damn Night

Last night (remix by Pivovarov)

Privacy Policy