#ABSOLUTNIGHTS

Имате ли навършени 18 години?

< Go back

#ABSOLUTNIGHTS

Нощ на пицата

Почивен ден. Будиш се по обяд, грижите ти са в задръстване на някоя друга планета. Пльосваш се на дивана и осъзнаваш как дори мисълта, че трябва да се изкъпеш звучи еквивалентно на вдигане на сто от лежанка. Решено, няма да ръждясаш я! След най-неусетно миналите два часа от живота ти, паника нарушава свещения мързел – глад! Готвенето звучи далечно, колкото квантовата механика, но за сметка на това телефонът се е наместил удобно в дланта ти. В този момент осъзнаваш доколко пицата е станала част от фолклора на доставките. Перфектна, такава каквато е, пицата е едно от онези неща, които са завинаги. Като диамантите. Ето още два факта, които затвърждават пицата като политически и социален фактор:

През 2005 година, Силвио Берлускони създава мини дипломатическа криза, когато споделя негативното си мнение за финландската кухня. Като отговор на това, финландска пицария кръщава едно от творенията си на името на противоречивия италиански премиер. За капак, същата пица печели първо място на международен конкурс за пица, побеждавайки италианците. 

В Ню Йорк съществува една интересна зависимост. Според неписания „пица принцип“, от 1960 година досега средната цена на парче пица е еквивалентна на цената на билетче в метрото.

 

Privacy Policy